In goud investeren: twee manieren om dit veilig te doen

Goud wordt ook wel de veilige haven onder beleggers genoemd. Gaat het even wat minder met de economie en de financiële markten, dan wordt er meer in goud geïnvesteerd. Wil jij ook in goud investeren, zodat je jouw beleggingsportefeuille extra risicobestendig kan maken? Lees dan in dit artikel op welke twee veilige manieren je dit kunt doen.

Manier 1: direct investeren in goud

De eerste manier om in goud te investeren, is door dit direct te doen. Dit betekent dat je simpelweg in goud investeert zoals ze dit honderd jaar geleden al deden: door goud aan te schaffen. Je kunt een gouden sieraad aanschaffen en dit later met winst proberen te verkopen, maar over het algemeen is het beter om in gouden producten als munten te investeren. Gouden munten worden over het algemeen namelijk meer waard door de jaren heen en bij sieraden weet je dit nooit. Een sieraad moet namelijk ook een beetje bij de trends passen, terwijl dit bij een gouden munt geen issue is.

Manier 2: indirect investeren in goud

Wil je in goud investeren en vind je het leuk om echte gouden munten in huis te halen, dan is de eerste optie een goede manier om in goud te investeren. Heb je niet zo veel met gouden munten, vind je het niet prettig om grote hoeveelheden goud in huis te hebben of heb je hier simpelweg geen goede opslagplek voor? Dan kun je ook indirect in goud investeren. Investeer je indirect in gouden munten, dan steek je geld in een fonds dat goud bezit. Zulke fondsen worden ook wel goudfondsen genoemd en zijn erg populair onder beleggers. Een voordeel: je profiteert wel van de gunstige koers van goud, maar je hoeft geen gouden munten op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation