Gespot in Haarlem: Aston Martin DBS

Hij is nog niet te verkrijgen in Nederland, maar jullie eigen redacteur van Petrolhead werd toch bijna van z’n sokken gereden door een heuse Aston Martin DBS.

Allereerst excuses voor de foto. Hij is wat onscherp en niet zo mooi. Door desastreuze telefoonperikelen was helaas het enige voorhanden zijnde gereedschap een Nokia 6230 uit het tijdperk dat Jan Smit nog zonder baard in de keel odes aan zijn grootmoeder bracht. Door de verwerkingstijd van het apparaat is het helaas ook bij deze foto gebleven, en verdween de Brit in zijn machtige Engelse bolide weer aan de horizon. Toch is het een foto die gedeeld moet worden met mede-enthousiasten. Vandaar dat we dit keer een uitzondering maken. Het nieuws is immers belangrijker dan de kwaliteit van de foto.

De gewaarwording is vreemd. Aangezien de Aston Martin DBS nog niet op het asfalt te vinden is met een Nederlands kenteken, verwacht je hem niet tegen te komen. Toen de Aston kwam aanrijden, was de gedachtegang dan ook: Is het een Aston Martin V8 Vantage? Nee. Is het een Aston Martin Vanquish? Ook niet. Is het dan toch ‘gewoon’ een Aston Martin DB9? Maar hoe dichter de Aston Martin DBS naderde, des te meer kwam het besef: het is de koning onder de Bondmobielen!

Hopelijk is het niet de laatste ontmoeting met deze betoverende schoonheid. Het zijn subtiele stylingelementen, maar ze maken de Aston Martin DBS wel tot de meest volmaakt vormgegeven Aston Martin sinds de designrichting van de Aston Martin DB7 is gekozen. De achterkant had ik graag nog op de gevoelige plaat vastgelegd, maar helaas was zij toen al uit mijn leven verdwenen. Until we meet again, Beautiful.

Heb je zelf een unieke auto gespot? Aarzel niet en tip ons in de comments! Wij zien graag bijzondere auto’s (goedkoop of duur, jong of oud) voorbijkomen en zullen foto’s hiervan dan ook met alle plezier plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation