Geld verdienen tijdens je studie: beleggen

Het volgen van een studie is een dure aangelegenheid. Hoge jaarlijkse collegekosten, dure boeken, hoge kosten om een studentenkamer te kunnen huren en natuurlijk de wekelijkse feestjes waar je als student maar al te graag naartoe wil. Hoewel veel studenten wel een extra zakcentje kunnen gebruiken naast de studiefinanciering en ook dolgraag willen werken naast hun studie, is het vanwege de zware studiedruk van sommige studies simpelweg niet voor iedere student mogelijk om wat geld te verdienen om de hoge vaste lasten te dragen.

Heb jij ook een studie met een zware studiedruk en lukt het niet om hier een baantje naast te zoeken om geld te verdienen? Dan wil dit niet zeggen dat je aan het einde van de maand steeds maar weer genoegen moet nemen met een zakje bouillon als avondeten, maar kan dit ook betekenen dat je creatief moet zijn met het verdienen van geld. Zo hoef je helemaal geen bijbaan te nemen om geld te verdienen, maar kun je ook geld verdienen door te beleggen in aandelen.

Hoe werkt geld verdienen met aandelen?

Als je geld belegt met aandelen, koop je diverse interessante aandelen op de beurs. Deze aandelen houd je voor bepaalde tijd in je bezit, totdat de koers van de aandelen gunstig is en je jouw aandelen met winst kan verkopen. Verdien je op deze manier geld, dan wordt dit ook wel rendement genoemd. En heb je verschillende goede aandelen en verkoop je deze aandelen op het juiste moment, dan kun je hier veel geld mee verdienen.

Kan ik als student ook handelen in aandelen?

Handelen in aandelen kan door iedereen gedaan worden. Vroeger was het handelen in aandelen iets wat alleen rijke ondernemers deden die voldoende geld hadden, maar tegenwoordig heb je helemaal niet meer veel geld nodig om te kunnen handelen in aandelen. Je kunt al starten met beleggen als je slechts tien euro inzet, dus als arme student kun je ook gewoon aandelen kopen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden bij het beleggen in aandelen, is dat je hier wel enige kennis voor nodig hebt. Zo moet je weten hoe het beleggen in aandelen precies werkt, maar ook wanneer het interessant is om bepaalde aandelen te kopen en uiteraard wanneer het interessant is om aandelen weer met winst te verkopen. Heb je geen kennis van aandelen en ben je ook niet bereid om deze kennis op te doen, dan is de kans groot dat je geen winst maakt met jouw aandelen. Echter, doe je een economische studie en heb je hierdoor automatisch al meer kennis van de economische ontwikkelingen in ons land en in de rest van de wereld? Dan is het handelen in aandelen zeker iets voor jou.

Hoe moet ik beginnen met handelen in aandelen?

De beste manier om te starten met handelen in aandelen, is door eerst meer informatie te vergaren over deze vorm van beleggen. Heb je meer informatie over hoe het werkt, dan kun je vervolgens aan de slag door een demo account aan te maken bij een online broker (aanbieder van beleggingsrekeningen). Met dit demo account kun je rustig starten met het oefenen met beleggen, zodat je na enkele weken voldoende ervaring hebt en echt kan starten met beleggen in aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation