Geld lenen voor een auto: welke mogelijkheden zijn er?

Een auto is een dure investering die weinig mensen met hun eigen vermogen meteen kunnen betalen. Omdat het kopen van een auto hoge kosten met zich meebrengt, kiezen veel mensen er dan ook voor om een lening af te sluiten bij het kopen van een auto. Om je meer inzicht te geven in de mogelijkheden die je hebt als je geld wil lenen om een auto te kopen, lees je in dit artikel op welke drie manieren je geld kunt lenen om een auto te kopen.

geld

Geld lenen bij de bank

De eerste manier om geld te lenen bij het kopen van een auto, is door een lening af te sluiten bij de bank. Sluit je een lening af bij de bank, dan krijg je een X bedrag om (onder andere) de aankoop van jouw auto mee te financieren. Het geleende gedrag betaal je vervolgens, inclusief rente uiteraard, terug aan de bank binnen de looptijd van de lening.

Er zijn twee soorten leningen die je af kunt sluiten om een auto te kopen, namelijk:

  1. De persoonlijke lening: je leent het bedrag dat je nodig hebt en je begint meteen met aflossen. Je lost iedere maand een vast bedrag af.
  2. Het doorlopend krediet: je spreekt een kredietlimiet af met de bank en binnen dit limiet kun je geld opnemen. Je betaalt enkel rente over het geld dat je daadwerkelijk leent, zoals het bedrag dat je nodig hebt om de auto te kopen.

Geld lenen bij de dealer

Wil of kun je geen geld lenen bij de bank, dan kun je ook geld lenen bij de dealer waar je jouw auto koopt. Als je geld wil lenen bij de dealer, koop je in feite op afbetaling. Dit betekent dat je jouw auto al wel mee naar huis mag nemen, maar dat je de kosten van de auto (in termijnen) terug moet betalen. De meeste dealers geven je niet de mogelijkheid om het gehele bedrag van de auto later terug te betalen, maar geven je wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld de helft op afbetaling terug te betalen.

Een auto leasen

Tot slot kun je ook nog kiezen voor de mogelijkheid om een auto te leasen. Als je een auto least, huur je in feite een auto en betaal je iedere maand kosten voor het gebruik van de auto. Je bent dus niet de eigenaar van de auto, maar je kunt wel in de auto rondrijden.

Voor een klein bedrag kun je ook kiezen voor een minilening, bijvoorbeeld bij Loandome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation