Geen slechte cijfers voor Kraft Heinz

Hoewel de omzet van het in 2015 gevormde Kraft Heinz concern het afgelopen kwartaal afnam, boekte de onderneming in deze periode gelukkig wel een leuke winst. Het samengaan van beide ondernemingen lijkt dus goed uit te werken.

Omzetdaling en dollarkoers

Als de externe factoren buiten beschouwing worden gelaten, was de omzetdaling van het concern niet zo groot. Die omzetdaling kwam in dat geval te liggen op een halve procent, maar door vooral de sterke dollarkoers daalde de werkelijke omzet in geld met 4,7 procent. In dollars rolde er een omzet uit van bijna 6,9 miljard. De samenwerking tussen de twee ondernemingen lijkt goed en wordt door de top als vruchtbaar beschreven.

Bedrijfsresultaat en winst per aandeel

Vooral de kostenbesparingen blijken hun vruchten af te werpen. Zo steeg het bedrijfsresultaat met bijna 18 procent heel flink. Het kwam hierdoor te liggen op bijna 2,1 miljard dollar, terwijl dat eerder nog een kleine 1,8 miljard dollar was. Als gevolg van dit alles nam de aangepaste winst per aandeel toe met bijna 40 procent.

Van verlies naar winst

Terwijl de omzet enigszins kromp wist Kraft Heinz wel in belangrijke mate haar winstgevendheid te verbeteren. Behaalde het concern in het tweede kwartaal van 2015 nog een verlies van 344 miljoen dollar, het tweede kwartaal van 2016 sloot de onderneming af met een winst van 770 miljoen dollar. Dit houdt dus een positieve omslag in ter grootte van maar liefst 1,1 miljard dollar.

Waarde aandeel stijgt flink

Het aandeel van Kraft Heinz reageerde positief en sloot na het bekendmaken van de cijfers op donderdag 4 augustus direct een stuk hoger. Die stijging zette op vrijdag 5 augustus door. Sloot het aandeel op donderdag 4 augustus nog op 85,54 dollar, op vrijdag 5 augustus steeg de waarde van het aandeel stevig verder naar een koers van 88,79 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation