Garantie beleggen: wat houdt dit in?

Als je je bezig houdt met garantie beleggen, investeer je (een deel van) het vermogen in een garantie product. Door in een garantie product te investeren, ben je gedeeltelijk beschermd tegen verlies. Hier staat wel tegenover dat het rendement van het beleggingsproduct vaak lager is dan het rendement van andere beleggingsproducten, simpelweg omdat je minder risico loopt. Meer weten over het beleggen in een garantie product? Lees dan meer over deze vorm van handelen in dit artikel.

Wat is een garantie product?

Als je investeert in een garantie product, verdien je vaak minder als de koers stijgt of krijg je de winst van het product bij koersstijging niet volledig uitgekeerd. Daalt de koers, dan ben je gedeeltelijk of zelfs helemaal beschermd tegen het verlies dat je door deze koersdaling lijdt.

Hoe werkt een garantie product?

Een garantie product heeft een vaste looptijd. Investeer je in dit beleggingsproduct, dan weet je dus precies waar je aan begint. Aan het einde van de looptijd van jouw garantie product, krijg je minimaal de gegarandeerde waarde van het product in kwestie uitgekeerd. Deze waarde wordt ook wel de garantiewaarde genoemd. Is er sprake van een koersstijging, dan kun je profiteren van de winst die je op dit moment maakt. Hoeveel winst je krijgt, hangt van het garantie product af. Is er sprake van een koersdaling, dan ben je hiertegen beschermd. Dit betekent dat je helemaal geen verlies maakt of minder verlies maakt en je dus geen zorgen hoeft te maken over financiële problemen door een koersdaling.

Heeft een garantie product ook risico?

Wie in een garantie product investeert, hoeft zich geen zorgen dat hij of zij de inleg niet terugkrijgt. Hiervoor heb je namelijk een garantiewaarde afgesproken, die je altijd terugkrijgt aan het einde van het contract. Het enige nadeel van garantie beleggen, is dat je jouw garantie tussentijds niet kunt verkopen, Doe je dit wel, dan is de garantiewaarde namelijk niet geldig en kun je mogelijk dus verlies maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation