Een lotto op basis van digitaal geld

De wereld is rap aan het veranderen. Loterijen mogen dus ook niet achterblijven. Daardoor is het dus niet vreemd dat er een flink aantal loterijen begonnen is op basis van de nieuwe betalingstechnologieën die hun intrede doen. In recente tijden zijn bijvoorbeeld een blockchainloterij en een bitcoinloterij gehouden. Het is niet geheel ondenkbaar dat dit in de toekomst vaker en vaker gaat gebeuren en dat dit uiteindelijk misschien zelfs gebruikelijk wordt. Loterijen op basis van deze technieken bieden immers een aantal voordelen. Dit geldt voor alle verschillende vormen die gebruikt worden. Dit maakt het interessant voor de toekomst.

Eerlijker dan ooit

Het grote voordeel van het gebruik van de nieuwe vormen van betaling is dat het geheel een stuk eerlijker wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor de lotto. Er is immers geen derde partij meer nodig om alles te beheren. Zo kan er direct vanaf de partij die de loterij organiseert worden uitgekeerd aan de winnaars. Omdat er in het verleden regelmatig zaken aan het licht zij gekomen waarbij bleek dat er fraude was gepleegd of dat de regels voor meerdere interpretaties mogelijk waren. Dit is verleden tijd bij de nieuwe transparante methodes. Dit is een interessante ontwikkeling op dit gebied.

Het winnen van prijzen

Dat er met blockchain en cryptocurrency wordt gewerkt betekent natuurlijk niet dat de insteek van de lotto zelf moet veranderen. Je speelt immers mee omdat je er prijzen mee hoopt te winnen. Het is dus ook belangrijk dat de prijzen die aan deze loterij gekoppeld worden ook de moeite waard zijn. Volgens kenners is het vooral belangrijk dat er voldoende spelers zich aansluiten op het netwerk. Dit is immers de manier waarop de prijzen worden opgebouwd. Er is immers geen externe aanbieder meer die als derde partij de prijs kan inbrengen. Deze kenmerken zijn essentieel voor dit type loterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation