Een lifestyle kiezen om vroeg te stoppen met werken

Als je het zelf voor het zeggen had, dan zou je het liefst al ergens tussen je vijftigste en vijfenvijftigste willen stoppen met werken. Veel mensen vragen zich af hoe ze dit voor elkaar zouden kunnen krijgen. Ze willen bijvoorbeeld weten welke lifestylekeuzes ze moeten maken om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig is het goed mogelijk om hier achter te komen. Er zijn namelijk flink wat onderzoeken hiernaar gedaan. Recentelijk is bijvoorbeeld nog eens gekeken wat er nodig is om op een goede manier met pensioen te kunnen gaan zonder zorgen.

Flink gat

Het grote probleem waar veel mensen voor komen te staan is dat zij met de lifestyle die ze naleven tijdens hun werkzame leven niet voldoende opzij kunnen zetten voor de gouden jaren. Het is namelijk dan nodig om flink wat concessies te doen. Zo moeten een aantal hobby’s worden afgeschaft en kan men minder vaak op vakantie. Er moet immers flink zuiniger worden gedaan met het geld. Dit betekent dus dat er een flink gat zit tussen wat gewenst is en wat er mogelijk is. Hoe eerder men hier achter komt, hoe beter dit ook is. Er kunnen dan maatregelen worden genomen.

Per persoon verschillend

Het is wel belangrijk om te weten dat er per persoon andere grenzen en mogelijkheden zijn. Dit hangt immers af van de huidige levensstijl, de levensstijl tijdens het pensioen en de ontwikkelingen in de wereld in het algemeen. Het is daardoor lastig om een passend antwoord te geven zonder eerst de verschillende zaken goed op een rij te zetten. Doe dit dus ook altijd tijdig. Zo kan je zorgen dat je zelf al snel weet wat je wel en niet moet doen om je doelen te bereiken. Zeker wanneer je heel vroeg met pensioen zou willen is dit erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation