Een bank als studiecentrum

Wie meer wil leren over geldzaken, moet zich meer bezighouden met geldzaken. Dat is de gedachte die men in Thailand aanhangt. Daarom is in het oude gebouw van de Thaise bank een geheel nieuw studiecentrum opgezet dat de bevolking moet helpen beter inzicht te krijgen in hoe geldzaken eigenlijk werken. Juist doordat het gebouw een belangrijke rol in de financiën van het land heeft gespeeld is het hiervoor zeer geschikt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om exact te zien hoe het geld waarmee de Thaise bevolking betaalt eigenlijk in de wereld is gekomen. Daarnaast heeft het nog andere belangrijke voordelen.

Inzichtelijk maken

Een belangrijke reden om dit te doen is dat op die manier veel zaken inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Voor veel mensen, niet alleen in Thailand, is geld een heel abstract fenomeen geworden. Dit is te danken aan het feit dat giraal geld, internetbankieren en bijvoorbeeld krediet in de afgelopen vier decennia zo sterk zijn opgekomen. Het ouderwets in handen hebben van het vermogen in de vorm van munten en papier is steeds minder gebruikelijk geworden. Dit heeft als gevolg gehad dat steeds meer mensen onnodig in geldproblemen raken, simpelweg omdat zij geen goed inzicht in hun situatie hebben.

Beter met geld omgaan

Het is belangrijk om beter met geld om te gaan. Dit geldt eigenlijk voor iedereen op elk niveau. Het gaat dan om het leren omgaan met geld door bijvoorbeeld de inkomsten en uitgaven te plannen. Aan de hand van een planning wordt het een stuk makkelijker om uit de schulden te blijven en bepaalde doelen die gesteld zijn te bereiken. Dit hoopt de regering dan ook over te brengen op de bevolking met het nieuwe studiecentrum dat gebouwd is. Dit moet bijvoorbeeld de problemen helpen beperken wanneer er een financiële crisis zou ontstaan in de toekomst. Dit kan veel goeds doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation