Drie redenen waarom het beursjaar positief gaat eindigen

Het beursjaar begon slecht, maar experts denken dat het jaar positief gaat eindigen. Waarom het beursjaar positief gaat eindigen volgens deze experts, lees je in dit artikel. Zo worden er in dit artikel drie redenen gegeven die volgens experts ervoor gaan zorgen dat het beursjaar in ieder geval veel beter gaat eindigen dan het begonnen is.

Reden 1: cijfers verrassen

Volgens experts kan er in het derde kwartaal van dit jaar voor het eerst een winstgroei gerealiseerd worden. De Amerikaanse centrale banken rapporteerden beter dan de verwachte winstcijfers over de afgelopen drie maanden, onder andere door een gestegen omzet uit de obligatiehandel. De cijfers hebben nog niet echt verrast dit jaar, maar dit kan zomaar veranderen in het laatste deel van 2016.

Reden 2: grote overnames zijn goed voor beurzen

Het gaat goed op de overnamemarkt. Alleen al vorige week werd er voor 100 miljard dollar aan fusies en overnames aangekondigd, onder andere van AT&T en Time Warner. Overnames zijn goed voor de beurs, dus deze ontwikkeling zou positief moeten zijn voor de wereldwijde beurzen. Wel moeten de overnames en fusies dan echt doorgaan en niet tegengehouden worden door oneerlijke concurrentie of andere zaken.

Reden 3: meer bedrijven gaan naar de beurs

Er zijn dit jaar nog niet zo veel beursgangen geweest, maar experts verwachten dat dit gaat veranderen. Er zijn al een aantal grote bedrijven die hebben aangekondigd binnenkort naar de beurs te willen gaan, wat betekent dat bepaalde banken (die de bedrijven gaan begeleiden in hun beursgang) veel extra inkomsten kunnen verwachten. Het resultaat: deze banken doen het goed op de beurs, waardoor de beurs het jaar waarschijnlijk positief gaat eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation