Digitaal beveiliger Gemalto blijft doorgroeien

Digitaal beveiliger Gemalto heeft in 2015 opnieuw een flinke groei laten zien. Het bedrijf levert steeds meer diensten voor de beveiliging van diverse internettoepassingen en betaalsystemen. Deze diensten zijn zo snel gestegen, dat de diensten de traditionele telecomdiensten inmiddels overvleugeld hebben.

Gemalto blijft groeien: de cijfers

Het bedrijf maakte vorig jaar een omzet van 3,1 miljard euro. Deze omzet was maar liefst 16 procent hoger dan de omzet van het jaar daarvoor, gecorrigeerd door wisselkoerseffecten. De operationele winst van het bedrijf steeg met 10 procent tot 423 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Olivier Piou gaf een toelichting van de transformatie die Gemalto de afgelopen jaren heeft gemaakt en benadrukte hierbij de successen van het bedrijf.

Traditionele diensten worden ondergeschikt

De traditioneel verkoop van SIM-kaarten en diensten die aan SIM-kaarten verbonden zijn, zijn op dit moment ondergeschikt aan de activiteiten op het gebied van cyber security, betaalverkeer en het ‘Internet of Things’ en deze trend zet zich ook dit jaar en de komende jaren nog verder door, aldus de topman van het bedrijf.

De reden dat de traditionele diensten ondergeschikt zijn geworden aan de nieuwe diensten van het bedrijf, heeft voornamelijk te maken met veranderingen in de markt. SIM-kaarten worden nog altijd gebruikt en veel verkocht, maar het internet is een steeds grotere rol gaan spelen in onze samenleving. Door de grotere rol voor het internet, zijn diverse online diensten ontstaan en steeds verder gegroeid. Gemalto profiteert van deze ontwikkelingen door diverse online diensten aan te bieden en op deze manier aan de veranderende vraag van de markt te voldoen. Dit betekent overigens niet dat de traditionele diensten van het bedrijf zullen verdwijnen, want ook de SIM-kaarten en diensten rondom de SIM-kaarten zullen nog door het bedrijf aangeboden worden in de komende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation