De drie voordelen van duurzaam beleggen

Niet alleen beleggen is steeds populairder geworden in Nederland, ook een niche markt van beleggen is bezig om flink te groeien. De niche markt van beleggingen die op dit moment steeds groter wordt in Nederland, is de markt van duurzame beleggingen. Duurzaam beleggen wordt ook wel groen beleggen of ethisch beleggen genoemd en betreft het investeren in beleggingen om naast een financiële winst ook een positief maatschappelijke winst te behalen. Kortom: je investeert niet zomaar om geld te verdienen, maar je investeert in een betere toekomst.

De reden dat duurzaam beleggen steeds groter wordt in ons land, heeft te maken met het feit dat deze vorm van beleggen enkele voordelen met zich meebrengt. Welke voordelen dit zijn, lees je in dit artikel.

Het is goed voor de mens

Het eerste voordeel van duurzaam beleggen is het feit dat deze vorm van investeren goed is voor de mens. Je investeert niet in bedrijven die mensen uitbuiten door slechte arbeidsvoorwaarden te bieden, maar je investeert juist in bedrijven die op hun beurt weer investeren in een betere toekomst voor een specifieke groep mensen. Hierdoor leveren groene beleggingen niet alleen winst op, maar krijg je ook een goed gevoel met deze beleggingen.

Het is goed voor het milieu

Naast het feit dat groene beleggingen goed zijn voor de mens, zijn deze beleggingen ook goed voor het milieu. Je gaat bedrijven die het milieu schaden uit de weg en investeert enkel in bedrijven die een bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu. Duurzame beleggingen hebben op de lange termijn dus niet alleen een positief effect op de mens, maar ook op het milieu.

Het is goed voor je portemonnee

Tot slot zijn duurzame beleggingen, net zoals gewone beleggingen, goed voor de portemonnee. Je investeert niet alleen in de mens en het milieu, maar krijgt ook gewoon rendement uit jouw beleggingen. Kortom: je verdient geld op een eerlijke en goede manier en investeert tegelijkertijd in de toekomst. Kijk er ook eens wat video’s over op YouTube.

One Reply to “De drie voordelen van duurzaam beleggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation