Consumentengedrag in de toekomst te scannen

Als het aan onderzoekers ligt, dan is het in de toekomst goed mogelijk om aan de hand van een scan van de mens te kunnen ontdekken wat deze heeft gedaan, doet en gaat doen. Het geheel van het consumentengedrag moet straks uit deze gegevens gehaald kunnen worden. Dit is één van de zaken waar momenteel veel onderzoek naar gedaan wordt. Volgens de onderzoekers moet het mogelijk zijn om te kunnen achterhalen hoe je je denkt en voelt als er maar genoeg inzicht wordt verkregen in hoe het menselijk brein werkt. Dit zal binnen enkele decennia zo zijn.

Scannen en slikken
De technologie zou kunnen werken aan de hand van een bodyscan, maar er zijn meer opties. Zo zijn artsen ervan overtuigd dat er pillen uitgevonden kunnen worden met stoffen die bepaalde delen van de hersens kunnen stimuleren. Wanneer dit lukt, dan kunnen hier allerlei zaken mee worden verzorgd. Zo kan de mens bijvoorbeeld in korte tijd nieuwe kennis vergaren en opslaan, denk aan het leren van een nieuwe taal. Er kan echter ook mee worden verzorgd dat innerlijkheden gemakkelijker te lezen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor het consumentengedrag. Veel ondernemers zijn dan ook zeer geïnteresseerd hierin.

Ver weg
De ideeën klinken misschien nog ver weg. In de praktijk zijn ze dat ook. Hoewel er beginnetjes zijn gemaakt met de onderzoeken, zal er nog een aantal jaren overheen gaan voor de eerste resultaten geboekt zullen worden. De eerste concrete zaken die te verwachten zijn zullen nog meerdere decennia op zich laten wachten. Het is immers vooralsnog nog altijd zeer lastig gebleken om het menselijk brein goed te kunnen begrijpen. Hiervoor is eerst nog heel veel meer onderzoek nodig om gericht te kunnen werken aan de middelen. Bovendien is vooralsnog allerminst duidelijk wat de effecten op het menselijk brein op gezondheidsgebied kunnen zijn wanneer deze middelen worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation