Bieden op een huis: dit zijn de vijf regels voor een onderhandeling

Wil je een huis kopen, dan wil je natuurlijk niet te veel betalen voor jouw nieuwe woning. Om te voorkomen dat je een te hoge hypotheek afsluit bij het kopen van een huis, breng je een bod uit op het pand. Nu beginnen de onderhandelingen, die in sommige gevallen echt spannend kunnen worden. Heb jij nog nooit op een huis geboden en weet je niet wat wel en niet te doen bij het bieden? Lees dan in dit artikel welke vijf regels je moet hanteren bij het uitbrengen van een bod op een woning en de onderhandelingen die hierop volgen.

Regel #1: bepaal wat je maximaal wil betalen

Onderhandelingen kunnen zo spannend zijn, dat je je echt kunt laten meeslepen in het proces. Wil je voorkomen dat je hierdoor te veel biedt op een pand? Bepaal dan van tevoren wat je maximaal wil betalen voor het huis en houd je aan dit budget.

Regel #2: beargumenteer je openingsbod

Het openingsbod moet altijd lager zijn dan de prijs die de verkoper van het huis vraagt, aangezien er nog ruimte moet zijn om te onderhandelen. Beargumenteer waar jouw openingsbod vandaan komt en geef nooit zomaar een bepaalde prijs zonder hier enige uitleg bij te vermelden.

Regel #3: blijf zakelijk

Onderhandelingen kunnen best emotioneel en spannend worden, maar het is belangrijk om altijd zakelijk te blijven. Het is een zakelijk proces, dat alleen slaagt als je het ook echt zakelijk benadert.

Regel #4: blijf vriendelijk

Verwar zakelijkheid niet met onaardigheid. Je moet zakelijk blijven als je goed wil onderhandelen, maar dit betekent niet dat je hard en onvriendelijk moet worden. Blijf altijd aardig en je bereikt sneller wat je wil bereiken.

Regel #5: hap toe op het juiste moment

Probeer er nooit meer uit te halen dan erin zit. Heb je het idee dat je echt maximaal hebt gepresteerd bij het onderhandelen en je een goede deal te pakken hebt, dan moet je toehappen tot het te laat is.

Lees hier meer over de juiste financiering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation