Beursgang ABN Amro levert Nederlandse staat meer op

De opbrengst van de gedeeltelijke beursgang van ABN Amro heeft de Nederlandse staat meer opgeleverd dan in eerste instantie werd berekend. Banken die de beursintroductie actief begeleidden, kochten voor in totaal 500 miljoen euro aan aandelen bij beheersstichting NLFI. Bij de gang van de beurs op 20 november, hadden de banken een optie gekregen op de stukken.

Beursgang ABN Amro: de cijfers

In november werd twintig procent van de aandelen van ABN Amro naar de beurs gebracht en kregen de begeleidende banken een optie op 3 procent van de aandelen. De opbrengst van de verkoop van 23 procent van de aandelen in ABN Amro nam door het verzilveren van de opties toe. In eerste instantie werd er 3,3 miljard euro gebeurd door de Nederlandse staat, maar dit steeg na het verzilveren van de opties tot een bedrag van 3,8 miljard euro.

NLFI: stukken nog minimaal 6 maanden in bezit

De NLFI bezit de overige 77 procent van de aandelen van de bank en heeft met ABN Amro afgesproken om deze stukken minimaal een half jaar vast te houden. Of de stukken hierna ook op de beurs verhandeld gaan worden, is nog niet bekend.

Rond de beursgang van ABN Amro is er de afgelopen weken veel gesproken. Zowel grote banken als particulieren waren geïnteresseerd in het aankopen van aandelen van de bank en hebben zich op de dag van de beursgang actief ingezet om een aandeel in het bezit te krijgen. Als de andere stukken van de bank naar de beurs gaan, wordt er weer een flinke drukte in de media en op de beurs verwacht. De reden dat er zo veel geschreven is over de beursgang van ABN Amro, komt onder andere omdat er een tijd lang geen bank meer naar de beurs is gegaan voor ABN Amro de beurs weer betrad in november.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation