Beleggen met zo min mogelijk risico: zo doe je dat

Wie een deel van zijn of haar vermogen gebruikt om geld te verdienen met beleggingen, wil natuurlijk zo min mogelijk risico nemen. Zeker als je een groot deel van jouw vermogen gebruikt om investeringen te doen in verschillende soorten beleggingen, is het belangrijk dat jouw vermogen gewoon bij je terugkomt en hopelijk natuurlijk winst oplevert zonder dat je er al teveel hoofdpijn van hebt.

Wil je starten met beleggen, maar wil je wel zeker weten dat je zo min mogelijk risico neemt? Lees dan in dit artikel waar je het beste in kunt beleggen als je het risico van jouw investering zo veel mogelijk wil beperken.

Beleggen in AAA staatsobligaties

Een staatsobligatie is een lening die particulieren verstrekken aan een land. Beleg je in een staatsobligatie in eigen land, dan betekent dit in feite dat je een deel van jouw vermogen uitleent aan de Nederlandse staat om hier op basis van rente geld mee te verdienen.

Net zoals bij andere leningen, loop je bij het uitlenen van geld aan een overheid altijd het risico dat de lening niet wordt terugbetaald. Wil je dit risico zo veel mogelijk beperken? Dan kun je investeren in een land met een AAA obligatierating. Een land met een AAA obligatierating of kredietrating, betreft een land dat de verplichtingen op het gebied van het terugbetalen van krediet altijd goed heeft voldaan en dus gezien kan worden om betrouwbaar land op het gebied van obligaties. Leen je geld aan een land met een AAA status, dan kun je niet zeker weten of je dit geld ook daadwerkelijk terugkrijgt, maar heb je wel meer kans op een nette afhandeling van de obligatie dan wanneer je geld uitleent aan een land met een lagere status.

Obligaties met korte looptijd en lange looptijd

Bij het investeren van geld in een AAA staatsobligatie, kun je kiezen of je voor een korte looptijd een lening aan wil gaan of een langere looptijd wil hanteren bij het uitlenen van geld. Kies je voor een kortere looptijd, dan heb je minder risico dat de lening niet terugbetaald wordt omdat er op korte termijn simpelweg minder kan gebeuren om jouw obligatie in gevaar te brengen. Investeer je in een obligatie op de lange termijn, dan heb je iets meer risico maar verdien je door al die pijn en moeite wel weer meer aan rente met jouw AAA staatsobligatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation