Beleggen met trackers: voor wie is het geschikt?

Wil je een deel van je vermogen investeren, dan kun je dit ook doen door het geld in trackers te steken. Trackers zijn beleggingsproducten die nauwkeurig een index volgen, waarbij zij de voordelen van aandelen en beleggingsfondsen in feite met elkaar combineren. Meer over trackers en voor wie deze beleggingsproducten het meest geschikt zijn, lees je in dit artikel.

Trackers: een korte introductie

Trackers zijn eigenlijk gewoon aandelen, alleen dan niet van een enkel bedrijf of een enkele instelling. Het gaat om een aandeel van meerdere ondernemingen, die allemaal in dezelfde index zitten. In Nederland is dit in de meeste gevallen de AEX-index in Amsterdam.

Ook kun je trackers vergelijken met beleggingsfondsen, aangezien hier alle aandelen van de AEX-index in zitten. De koers van de trackers is gelijk aan de indexstand van een specifieke index, waardoor je op onderzoekskosten bespaart en gewoon een bepaalde index kan volgen om te beleggen. Een voordeel van het investeren in trackers, is dat je dividend uitgekeerd krijgt, maar ook dat je op onderzoekskosten bespaart bij het beleggen en hierdoor goedkoper uit bent.

Trackers: voor wie geschikt?

In feite kan iedereen in trackers investeren. Het maakt namelijk niet uit of je op de lange termijn wil beleggen of juist liever op de korte termijn wil investeren, want bij trackers kan het allemaal. Er zijn beleggers die trackers gebruiken om een lange positie in te nemen, maar er zijn ook beleggers die wat meer risico nemen door op de korte termijn te beleggen. Ook als je beginnend belegger bent, kun je prima in trackers investeren. Je kunt namelijk kleine bedragen inzetten bij het handelen in trackers en je hoeft je geen zorgen te maken over de keuze van een enkele onderneming en wat dit met de waarde van jouw investering doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation