Beleggen in zilver: direct en indirect investeren

Wie in zilver wil investeren, heeft twee manieren om dit te doen. De eerste manier om in zilver te investeren is door een directe investering te doen en de tweede manier om in dit edelmetaal te investeren, is door een indirecte investering te doen. Meer weten over deze beide vormen van het investeren in zilver? Lees dan meer over een directe en indirecte investering in zilver in dit artikel.

Direct investeren in zilver

De eerste manier om geld te steken in het edelmetaal zilver en hier geld mee te verdienen, is door direct in het edelmetaal te investeren. Investeer je direct in zilver, dan betekent dit simpelweg dat je zilver inkoopt. Je slaat het zilver een tijdje op en probeert het zilver vervolgens te verkopen als het goed gaat met de zilverkoers, zodat je winst maakt op jouw investering. Een ietwat ouderwetse vorm van het investeren in zilver, maar zeker een effectieve vorm van het investeren in dit edelmetaal. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je het zilver ook ergens op moet slaan. Heb je niet voldoende ruimte om zilver op te slaan, dan is deze investering niet interessant voor jou.

Indirect investeren in zilver

De tweede manier om in zilver te investeren, is door dit indirect te doen. In dit geval koop je geen zilveren munten of zilveren sieraden, maar beleg je in de koers van zilver. Daarnaast is het ook mogelijk dat je aandelen koopt van een zilvermijn, zodat je indirect kunt profiteren van een goede markt voor zilver. De meeste beleggers kiezen voor deze vorm van investeren, simpelweg omdat dit een minder grote investering is (direct zilver kopen kan vrij prijzig zijn) en omdat ze dan niet met zilveren munten komen te zitten die ze op moeten slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation