Beleggen in weekopties: een korte introductie

Weekopties zijn speciale opties die enkele jaren geleden op de Nederlandse beurs geïntroduceerd zijn. De opties werken hetzelfde als standaard opties, maar hebben in tegenstelling tot andere opties een looptijd van slechts een week. Dit betekent dat je de opties altijd slechts een week in je bezit hebt, waarna de opties weer verkocht worden en jij je verlies of je winst moet nemen. Twijfel je of het beleggen in weekopties iets voor jou is? Lees dan in dit artikel van welke twee voordelen je profiteert als je start met deze vorm van beleggen.

Weekopties hebben een lage inleg

Het eerste voordeel van het beleggen in weekopties, is het feit dat deze opties slechts om een kleine inleg vragen. Vind je het niet prettig om een groot deel van je vermogen in te zetten om een specifiek beleggingsproduct aan te kopen, dan is het beleggen in weekopties zeker een aanrader voor jou. In dit geval leg je namelijk maar weinig in, waardoor het risico van grote verliezen meteen minder groot is en de vorm van beleggen direct toegankelijker is voor de beleggers met kleinere inzetten.

Weekopties hebben een hefboom

Een ander groot voordeel van het investeren in weekopties, is het feit dat weekopties een zogeheten hefboom hebben. Profiteer je van een hefboom, dan betekent dit dat jouw lage inzet eenvoudig veel hoger kan worden bij het uitbetalen van de optie. Dit betekent dat je met een kleine inzet flinke winsten kan maken, simpelweg omdat er een hefboom aanwezig is bij de weekopties. Het enige nadeel van de hefboom, is het feit dat deze hefboom ook negatief kan werken. Maak je verlies, dan maak je door de hefboom meer verlies dan wanneer er geen sprake zou zijn van de hefboom. Echter, omdat je bij de weekopties slechts een lage inzet hebt is het verlies nooit ontzettend hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation