Beleggen in vastgoed: waar moet je op letten?

Niet alle beleggers vinden het prettig om een deel van hun vermogen te investeren in een product dat niet tastbaar is. Beleg je bijvoorbeeld in aandelen, dan krijg je nooit een tastbaar product en moet je vertrouwen op de niet-tastbare waarde van jouw aankoop. Vind jij het niet prettig om jouw vermogen op deze manier te investeren? Dan zijn er ook tastbare beleggingsproducten waar je in kunt investeren. Een goed voorbeeld van een tastbaar beleggingsproduct, is vastgoed. Wil jij investeren in vastgoed, maar heb je dit nog nooit gedaan? Lees dan in dit artikel waar je op moet letten als je in vastgoed gaat investeren en je weet zeker dat je niets over het hoofd ziet bij deze grote investering.

De achterliggende reden van de aankoop

Sommige beleggers kopen vastgoed om het pand in kwestie te verhuren, maar er zijn ook beleggers die vastgoed kopen, het pand in kwestie opknappen en het vastgoed weer verkopen aan een nieuwe eigenaar. Bedenk voor jezelf waarom jij vastgoed wil kopen en zoek een pand dat bij jouw achterliggende reden van de aankoop past. Wil je een pand bijvoorbeeld kopen, opknappen en opnieuw verkopen? Dan moet je wel in een pand investeren waarbij dit mogelijk en winstgevend is.

Het soort vastgoed waar je in wil investeren

Wie in vastgoed investeert, kan allerlei panden kopen. Zo is het mogelijk om een appartement in het centrum van een grote stad te kopen, maar kun je er ook voor kiezen ome en rijtjeshuis, boerderij, vrijstaand huis of zelfs een commercieel pand aan te schaffen. Afhankelijk van de keuze die je maakt, zullen de fiscale gevolgen voor jouw beslissing anders uitvallen. Daarnaast zijn de kosten van jouw investering tevens afhankelijk van het pand waar je in investeert.

De financiering van het vastgoed

Het belangrijkste onderdeel waar je rekening mee moet kopen bij het aanschaffen van vastgoed, is de financiering van het vastgoed. Het is niet alleen belangrijk om vooraf te bedenken of je de investering wel kunt betalen, maar ook hoeveel je wil investeren en hoeveel winst je ongeveer wil maken op jouw investering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation