Beleggen in turbo’s: twee soorten turbo’s

Beleg je in turbo’s, dan speculeer je in feite op stijgingen en dalingen in de koersen. Stijgt de onderliggende waarde van een turbo, dan stijgt de turbo long. Daalt de onderliggende waarde van de turbo, dan is dit bij de turbo short ook het geval.

Investeer je in turbo’s om jouw vermogen te laten stijgen, dan zijn er twee soorten turbo’s waar je in kunt investeren. In dit artikel lees je welke twee turbo’s dit zijn. Ben je van plan om in turbo’s te investeren, maar heb je nog niet zo veel kennis van dit beleggingsproduct? Dan kun je de informatie in dit artikel gebruiken om jouw kennisniveau te laten stijgen.

Turbo 1: de limited speeder

De eerste soort turbo waar je in kunt investeren als je in stijgingen en dalingen op de beurs wil speculeren, is de limited speeder. Bij een limited speeder verschilt de prijsbepaling, aangezien de prijs de gehele looptijd op hetzelfde niveau blijft. De waarde van de limited speeder is gebaseerd op de prijs van de vervaldatum van de onderliggende waarde van de turbo en is altijd hoger dan de prijs van een normale turbo.

Turbo 2: de quanto turbo

Naast de limited speeder, is er ook nog de quanto turbo. Investeer je in deze turbo, dan draag je de valutarisico’s van het investeren in turbo’s altijd over aan de bank. Dit betekent dat jij niets te maken hebt met deze risico’s en zonder zorgen over valuta kunt investeren. Je kunt met een quanto turbo bijvoorbeeld speculeren op een stijging van de AEX-index, zonder dat je het risico loopt verlies te lijden door een valutadaling. Uiteraard heb je niet alleen de mogelijkheid om te speculeren over een stijging of daling bij de AEX in Nederland, maar kun je ook speculeren over indices in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation