Beleggen in kunst: twee tips voor succes

Naast het beleggen in aandelen, CFD’s, binaire opties en grondstoffen is het ook mogelijk om jouw vermogen te vergroten door een deel van jouw geld in een daadwerkelijk tastbaar product te investeren. Ben je een groot liefhebber van kunst? Dan is het investeren van een deel van jouw vermogen in unieke kunst wellicht iets voor jou. Met kunst kun je namelijk niet alleen flinke winsten maken, maar je kunt tot het verkopen van de winst bovendien genieten van het kunstwerk dat je hebt aangeschaft. Dit betekent dat je vele jaren de beste kunst aan de muur kunt hangen, om de kunst vervolgens met flinke winst door te verkopen. Ben jij van plan om een deel van jouw vermogen uit te geven aan de mooiste kunst en op deze manier slim geld te verdienen? Lees dan in dit artikel welke twee tips je bij het beleggen in kunst kunt raadplegen om de beste investeringen te doen.

Tip 1: koop kunst met een deskundige

Als je jezelf niet als deskundige op het gebied van kunst beschouwt, is het belangrijk om een deskundige in de arm te nemen bij het aankopen van een kunstwerk. Een deskundige weet namelijk niet alleen welke kunst op dit moment veel waard is, maar kan vaak ook voorspellingen doen over de toekomstige waarde van kunst. Vertelt een deskundige je bijvoorbeeld over een opkomend kunstenaar die waarschijnlijk erg populair gaat worden, dan is het zeker verstandig om van deze (nu nog relatief onbekende) kunstenaar een werk te kopen en van het succes van deze kunstenaar te profiteren.

Tip 2: investeer in topwerken, maar houd rekening met je vermogen

Het motto ‘als je het goed, doe het dan goed’ is ook zeker van toepassing bij het investeren van geld door kunst aan te schaffen. Wil je een deel van jouw vermogen in kunst investeren, dan kun je dit het beste doen door echte topwerken op te kopen of door werken te kopen die in de nabije toekomst erg populair zullen worden. Wel is het belangrijk om goed op je vermogen te letten, want het is niet verstandig om al jouw geld in kunst te steken. Besteed daarom maximaal 10 procent van jouw vermogen aan kunst en probeer met dit geld het beste kunstwerk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation