Beleggen in eigen beheer houden

Beleggen is een leuke hobby die flink wat kan opleveren. Er zijn dan ook flink veel mensen die zich hiermee bezighouden. Uit onderzoek is nu gebleken dat zij dit dan ook het liefst zelf doen. Naar verhouding is Nederland zelfs één van de landen waar het beleggen het minst wordt gedaan aan de hand van adviezen van experts. De verschillen met andere landen zijn daarin zelfs behoorlijk groot te noemen. Slechts twintig procent van de Nederlandse beleggers stelt weleens een vraag.

Liever alles zelf doen

Het overgrote deel van de Nederlandse beleggers doet het liefst alles zelf. Bijna de helft heeft geeneens een adviseur op afstand. Van de ondervraagden voor dit onderzoek gaf 46 procent aan nooit de beslissingen te wegen bij anderen. Dat is opvallend omdat in andere landen hooguit 32 procent dit op deze manier aanpakt. Dat neemt echter niet weg dat Nederlanders minstens zo succesvol zijn als hun buitenlandse evenknieën. Ook dit blijkt uit het onderzoek. Zij beleggen minstens zo goed.

Veel plezier aan beleven

Een reden waarom Nederlanders minder hulp van buitenaf vragen is de insteek die zij hebben. In sommige landen is beleggen noodzakelijk om tot voldoende middelen te komen. In Nederland is het voor vrijwel iedereen gewoon een hobby. Ze willen plezier hebben en ontspannen en doen dat op deze wijze. Voor Nederlanders is dit twee keer zo vaak het geval als voor beleggers uit andere landen. Zij hebben veel meer belang bij successen op de beurs en willen daarom niets aan het toeval overlaten.

Zelfontplooiing

Ook is beleggen voor Nederlanders een manier om zichzelf verder te ontwikkelen. Nederlanders hechten veel belang aan persoonlijke groei. Met beleggen is het mogelijk om een doel te stellen en daar naartoe te werken. Dit behalen is iets waar velen met trots op terugkijken. Dit is belangrijk en wordt dus net als het hebben van een hobby gezien als een belangrijke factor in het doen van beleggingen op eigen initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation