Beleggen in een garagebox: hoe werkt dat?

Zoals je kan beleggen in een woning door deze woning aan te schaffen en te verhuren of door te verkopen, kun je ook beleggen in vastgoed door een garagebox aan te schaffen. Het beleggen in een garagebox is een minder bekende vorm van beleggen, maar zeker geen minder succesvolle vorm om geld te verdienen door middel van een belegging. Hoe het beleggen in een garagebox precies werkt en wat de voordelen en nadelen van deze vorm van beleggen precies zijn, lees je in dit uitgebreide artikel.

Beleggen in een garagebox: een korte inleiding

Het beleggen in een garagebox klinkt misschien ingewikkeld, maar in feite gaat het hier simpelweg om het aanschaffen van een garagebox waar je doorgaans dingen opslaat om deze garagebox te verhuren aan geïnteresseerden. Je koopt de garagebox voor een aantrekkelijke prijs om het jouw eigendom te maken en je verhuurt de garagebox simpelweg voor een vast bedrag per maand, waardoor je een consistent inkomen met jouw garagebox kan verdienen en uiteindelijk winst kan maken. In de eerste maanden of jaren zal het nog enkel gaan om het terugverdienen van de aankoopprijs, maar later maak je winst met de aankoop van de garagebox en wordt jouw belegging dus geld waard.

De voordelen van het beleggen in een garagebox

Als je investeert in het kopen van een garagebox in de vorm van een belegging, profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste is een garagebox vrij voordelig, waardoor je maar weinig geld hoeft te investeren om een belegging te doen in een garagebox. In tegenstelling tot een woning of een ander soort pand, heb je voor deze vorm van beleggen in vastgoed niet veel kapitaal nodig. Een ander voordeel van het beleggen in een garagebox, is het feit dat je met deze garagebox een maandelijks inkomen kan genereren. In eerste instantie kun je dit inkomen gebruiken om de kostprijs van de garagebox af te betalen, maar later kun je het inkomen ook gebruiken om van te leven.

Andere voordelen van een garagebox als belegging, zijn de volgende zaken:

  1. Een garagebox is vrij snel verhuurd en gemakkelijk om te verhuren. Je plaatst een advertentie en wacht tot er geïnteresseerden zijn: dit is veel gemakkelijker dan het verhuren van een woning als belegging.
  2. Een garagebox vergt weinig onderhoud. De box moet veilig zijn en licht hebben, maar je hoeft verder vrij weinig aan de garagebox te onderhouden.
  3. Als je de garagebox niet kan verhuren, kun je de garagebox ook zelf gebruiken. Verhuur je de garagebox uiteindelijk toch, dan haal je de box leeg om ruimte te maken voor de spullen van je huurder.

De nadelen van het beleggen in een garagebox

Helaas brengt het beleggen in een garagebox niet alleen diverse voordelen met zich mee, maar heeft het ook enkele nadelen. De belangrijkste nadelen van het beleggen in een garagebox, zijn de volgende:

  1. Je hebt minder huurders in moeilijke economische tijden, zoals een financiële crisis.
  2. De prijs van jouw garagebox kan dalen als er minder interesse is, waardoor je minder aan jouw garagebox verdient.
  3. Het kan lang duren voor je jouw investering in de garagebox terugverdient, afhankelijk van de prijs die je maandelijks aan de huurder van de garagebox vraagt om de garagebox te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation