Beleggen in CFD’s? Dit zijn de voordelen

Wie wil starten met het investeren van (een deel van) het vermogen om meer vermogen te vergaren, kan diverse beleggingsproducten of -vormen selecteren om het vermogen inderdaad te vergroten door middel van het beleggen van geld. Eén van de populairste beleggingsproducten van dit moment, zijn CFD’s. Om je meer inzicht te geven in deze vorm van beleggen, lees je in dit artikel kort wat CFD’s zijn en worden vervolgens de voordelen van deze vorm van beleggen beschreven.

Wat is een CFD?

Een CFD wordt ook wel een Contract For Difference genoemd en is een beleggingsinstrument waarmee je inspeelt op de stijging of daling van een onderliggend product. Heb je bijvoorbeeld een CFD in een specifiek aandeel, dan speculeer je op de stijging of de daling van dat aandeel en kun je met die speculatie rendement behalen. Enkele onderliggende producten waar je in kunt investeren met CFD’s, zijn aandelen, grondstoffen en valuta, maar bijna alle beleggingsproducten hebben wel CFD’s om deze alternatieve vorm van beleggen mogelijk te maken. Je kiest simpelweg het product waar je in wil beleggen, koopt CFD’s en gaat aan de slag.

Wat zijn de voordelen van CFD’s?

Het investeren van geld in CFD’s brengt enkele voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je profiteert van een hefboom, wat betekent dat je met een lage inzet een hoge winst kan behalen.
  • CFD’s zijn erg flexibel, want je kunt de zogeheten ‘stop loss’ en ‘take profit’ ieder moment aanpassen om zo veel mogelijk winst te behalen of het verlies te beperken.
  • Je kunt profiteren van zowel stijgende als dalende markten als je in CFD’s investeert.
  • Beleggen in CFD’s is vrij voordelig, want de transactiekosten van deze vorm van beleggen hangen altijd samen met de grootte van de order.
  • Je kunt kiezen uit diverse beleggingsinstrumenten, die afkomstig kunnen zijn uit verschillende landen. Je zit dus niet vast aan één instrument of land.
  • Je zit niet vast aan een vervaldatum, dus je kunt jouw CFD’s onbeperkt bij je houden als je dit wil.

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Schaf dan enkele CFD’s aan en start direct met deze populaire vorm van beleggen om flinke winsten te behalen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation