Bakkie troost? Dit zijn de 5 redenen waarom koffie goed voor je is.

Kom je de dag alleen door als je meerdere koppen koffie achter de kiezen hebt? Zo slecht is dat eigenlijk niet, als je de wetenschap mag geloven.

Koffie zorgt voor een gezond hart

Uit een Koreaans onderzoek blijkt dat iedereen die een hoeveelheid van 3 tot 5 kopjes koffie per dag drinken minder last krijgen van hart- en vaatziekten.

Het is goed voor je bloedsomloop

Dit gebeurt doordat het je kleine bloedvaten stimuleert en hun functie verbetert. Onderzoek heeft uitgewezen dat de doorstroom van je bloed nadat je een kop koffie hebt gedronken 75 minuten lang 30 procent hoger is dan bij mensen die voor een kopje decafé kozen.

Het vermindert je darmproblemen

Meer dan de helft van de Nederlanders hebben te maken met obstipatie. Gelukkig lijkt koffie hierbij te helpen door je stoelgang te stimuleren.

Minder kans op suikerziekte

Suiker is voor velen de grote boosdoener en de reden achter honderden cleanses en detox-plannen. Het drinken van twee kopjes koffie per dag is minder duur en vermindert ook de kans op Diabetes Type 2. Drink je er vijf, dan vermindert het risico met maar liefst 30%. Een keerzijde hieraan is dat teveel koffie de kans op hart- en vaatziektes weer verhoogt.

Koffie bevat veel antioxidanten

Het gaat hier om dezelfde heilzame stoffen die in groenten en fruit- zoals avocado’s, trendfood du moment- zitten. Shocker: sommige studies wijzen uit dat koffie bovendien veel meer antioxidanten bevat dan iedere andere voedselgroep – en dat je lichaam deze veel beter op kan nemen.

Koffie kan alzheimer en Parkinson doen afremmen

Als je 5 koppen koffie drinkt, zou je de klontering van een schadelijk eiwit in de hersenen (het amyloïde-eiwit) kunnen stoppen. Er wordt op dit moment onderzocht of koffie als medicijn tegen alzheimer kan worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation