Apple betaalt 1 miljard dollar voor Chinese Uber-concurrent

Apple heeft maar liefst 1 miljard geïnvesteerd in de Chinese Didi Chuxing, een van de grootste concurrenten van Uber. Het is de grootste investering die het bedrijf tot nu toe gedaan heeft. Didi Chuxing regelt gemiddeld 11 miljoen taxiritten per dag en heeft een marktaandeel van 87 procent op de Chinese markt voor taxi-apps, dus het is niet zomaar een bedrijf. Meer over de investering van Apple, lees je op deze pagina.

Chinese markt beter begrijpen

Volgens Apple-CEO Tim Cook moet de investering het bedrijf helpen om de Chinese markt beter te kunnen begrijpen. Wat er verder gedaan wordt met de investering en wat het achterliggende doel is van de investering, wil hij verder niet echt kwijt. “We doen deze investering om een aantal strategische redenen. Daarnaast geloven we natuurlijk ook dat de investering in de loop der jaren veel rendement oplevert.”

Mogelijk link met zelfrijdende auto Apple

Er gaan al langere tijd geruchten rond dat Apple op dit moment bezig is met de ontwikkeling van een eigen auto, die mogelijk diverse zelfrijdende functies heeft. Volgens de laatste geruchten die verspreid zijn over deze auto, zal deze wagen rond het jaar 2020 op de markt komen. Op de Duitse markt zal de wagen mogelijk als autodeeldienst te gebruiken zijn, te vergelijken met Greenwheels in Nederland. Waarom het bedrijf de Chinese markt beter wil begrijpen op het gebied van taxiritten en de markt daaromheen en wat dit met de zelfrijdende auto van Apple te maken heeft, is nog niet bekend. Mogelijk wordt dit bekend in de loop der jaren, als er ook meer informatie is over de zelfrijdende wagen van Apple.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation