Analist: aandelen Apple kopen is onverstandig

Warren Buffett heeft zijn belang in Apple vergroot, maar hier is duidelijk niet iedereen het mee eens. Analist Ben Dohmen vindt het alles behalve slim dat Warren Buffett meer in Apple investeert en zegt zelfs dat alleen dove, blinde en domme mensen nu aandelen van Apple kopen. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Warren Buffett vergroot belang in Apple: achtergrondinformatie

Enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat Warren Buffett zijn belang in Apple vergroot met zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway. Berkshire had eind juni nog 15,2 miljoen aandelen van het bedrijf in bezit, met een waardering van bijna 1,5 miljard dollar. Drie maanden daarvoor waren dit nog 9,8 miljoen aandelen: een stuk minder.

Apple aandelen kopen: wel of niet doen?

Warren Buffett ziet veel kansen voor Apple, maar Bert Dohmen is het hier duidelijk niet mee eens. Hij stelt dat alleen blinde, dove en domme mensen nu aandelen in Apple kopen en deze bewering komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zo heeft hij een hele theorie waarom het niet verstandig is om in Apple te investeren en dit is de volgende.

Sinds het hoogtepunt van Apple aan het einde van het jaar 2014, heeft het technologiebedrijf ieder kwartaal steeds iets slechter gepresteerd. Volgens de analist zelf is er sprake van een versnelde achteruitgang en doet Apple niets meer dan het investeren van eigen geld, het uitkeren van dividend en het opkopen van de eigen aandelen met geleend geld.

De analist verwacht dat dit een keer moet stoppen en dat het dan slecht zal gaan met Apple, maar benadrukt bovendien dat het bedrijf eigenlijk niets positiefs doet. Het is een grote naam op de beurs en in de consumentenmarkt, maar dit betekent zeker niet dat het bedrijf meteen interessant is om in te investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation