Alibaba betaalt 1 miljard voor webwinkel

Chinese internethandelaar Alibaba heeft 1 miljard dollar betaald voor de Indonesische webwinkel Lazada Group. Op deze manier wil het bedrijf de controle krijgen over de webwinkel en profiteren van de sterk groeiende markt voor online commerce in Zuidoost-Azië. Meer over de deal tussen Lazada Group en Alibaba, lees je in dit artikel.

Lazada Group: een korte introductie

Lazada Group was eerder voor een groot deel in handen van de Duitse investeerder Rocker Internet, ook de vroegste geldschieter van de bekende Duitse webwinkel Zalando. Andere aandeelhouders in het bedrijf zijn het Britse supermarktconcern Tesco en de Zweedse investeringsmaatschappij Kinnevik.

Lazada Group werd in 2012 door Rocket Internet opgericht en verkoopt diverse producten. Denk hierbij aan kleding, maar ook aan juwelen en elektronica. Het bedrijf is actief in zes landen in het gebied Zuidoost-Azië, waaronder Maleisië en Singapore. De webwinkel komt oorspronkelijk uit Indonesië, de grootste economie van de regio met maar liefst 256 miljoen inwoners.

Alibaba vergroot markt en inkomsten met deal

Alibaba heeft de webwinkel gekocht om zijn aanwezigheid in markten buiten China te vergroten. Daarnaast wil het bedrijf verdere inkomstenbronnen aanboren en heeft de organisatie daarom besloten van de groeiende e-commerce in Zuidoost-Azië te gaan profiteren. Om de webwinkel over te nemen, heeft de internethandelaar uit China maar liefst 1 miljard dollar betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation