Aandeelhouders willen onderzoek bij Volkswagen

Diverse aandeelhouders van autobedrijf Volkswagen dringen aan op onafhankelijk onderzoek bij de Duitse fabrikant van auto’s. De beleggers willen dat de onderste steen bovenkomt over de rol van de top van de organisatie, in het dieselschandaal dat vorig jaar in september aan het licht kwam. Daarnaast willen de aandeelhouders graag weten of Volkswagen wel voldoende geld apart legt voor de afwikkeling van deze affaire, aangezien hier miljarden euro’s voor nodig zijn. Meer over het onderzoek dat aandeelhouders wensen, lees je in dit artikel.

Het dieselschandaal van Volkswagen: in het kort

Volkswagen raakte in september van vorig jaar in opspraak toen bleek dat de organisatie dieselauto’s voor vele jaren milieuvriendelijker op de markt heeft gebracht dan de wagens in werkelijkheid waren. Toen dit aan het licht kwam, daalde de waarde van het aandeel Volkswagen flink en werden diverse topmensen van het bedrijf ontslagen. Aandeelhouders bleven zitten, maar dingen wel aan op verder onderzoek. Niet alleen naar de rol van de directie bij het schandaal, maar ook zeker naar de afwikkeling van de hele situatie. Het bedrijf zegt namelijk 16 miljard euro te hebben gereserveerd voor het schandaal, maar aandeelhouders willen zeker weten of dit het geval is en of dit wel voldoende is om het schandaal echt af te wikkelen.

Aandeelhouders dienen motie in voor onderzoek

Deminor (een dienstverlener voor beleggers uit België) heeft samen met de Duitse beleggersclub DSW een motie ingediend voor de aanstelling van een onafhankelijke specialist. Dit doen zij niet namens alle aandeelhouders van Volkswagen, maar enkel namens de aandeelhouders de bij hun organisaties aangesloten zijn. De voorstellen van de aandeelhouders worden behandeld op de aankomende aandeelhoudersvergadering, die op 22 juni in de planning staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation